O nama

Pollino FRUIT

O nama

POLLINO FRUIT DOO je članica POLLINO GROUP koja u svom sastavu ima kompaniju POLLINO PLAST koja se bavi proizvodnjom boks paleta, gajica za sveze/zamrtnuto voče i povrće, folija za voće i povće kao i kompaniju POLLINO COLD STORAGE koja se bavi projektovanje hladnjča, prometom rashladne opreme kao i izvodjenjem radova. Kompanija POLLINO FRUIT u svom sastavu poseduje centralnu hladnjacu u srcu voćarske proizvodnje nadomak reke Dunav između glavnog grada Beograda i nekadašnje prestonice Srpske despotovine Smedereva. Pored centralne hladnjace, poseduje otkupna mesta širom Srbije kao i dostavna vozila. Uz najbolju moguću logistiku, pakovajne i nabavku u mogućnosti smo da ponudimo tržištu sveže voće za najprestižnije lance marketa širom sveta. Kupci širom sveta nas prepoznaju po kvalitetu i brzini isporuke koju dugi niz godinama pružamo kupcima iz svih delova sveta.

Ciljevi

Naš cilj je da u roku od 3 godine povećamo promet svežeg voća za 125%, kao i da promet naših proizvoda proširimo na tržište cele Afrike i istočne Azije. Takodje, bitan cilj nam je da povćamo skladišne kapacitete u roku od 5 godina za još 4,000 tona kao i investicija u pred kalibrator za jabuku.

Reč direktora

Proizvodnju a malo više trgovinu voća sam zavoleo kada sam dolazio kao mladi srednjoškolac na porodično imanje tokom letnjeg raspusta. Mogu slobodno reća da trgovina sa voća je bila ljubav na prvi pogled. U samom početku moje karijere kao srednjoškolac prodavao sam jabuke sa porodične plantaže na Beogradskom kvantašu, dok već godinu dana kasnije sam bio ulistan u par Beogradskih lanaca marketa sa jabukama raznih sorti. Tokom vremena rastao je promet tad već i po lancima u unutrašnjosti Srbije sa još više artikala. Posetama na raznim sajmovima mesta za voće iz Srbije našli smo kod mnogo distributera i lanaca širom Evrope i Rusije. Sada se mojim vernim timom sa 10 otkupnih mesta i distributivnim centrom zadovoljavamo potrebe i kvalitet voća i povrća kupcima od lokalnih pijaca širom Srbije do svetskih lanaca poput Edeke u Nemačkoj, Magnita u Rusiji, Kauflanda u Hrvatskoj i mnogih drugih. Kompaniju gde sam na čelu kroz koju godinu vidim kao jednu od vodećih u prometu ne samo voća i povrća već i drugih prehrambenih artikala kao u zemlji tako i u inostranstvu. Želja i energija moja a i mog tima su neiscrpni izvori pa samim tim i ciljevi su nam dostižni i ne sumanjamo da ćemo ih ostvariti.

Zemlje izvoza

Crna gora

Rumunija

Severna Makedonija

Bosna i Hercegovina

Hrvatska

Slovenija

Austria

Češka

Slovačka

Ruska federacija

Poljska

UK

Španija

Italija

Danska

Holandija

Nemačka

Mongolija

UAE

Indija

Katar

Saudijska Arabija

KONTAKT

+381 63 291 231
office@pollinofruit.com
www.pollinofruit.com